Meri-Teijo
In English

Teijo Ruukkikylät Palveluhakemisto

Extreme Fun

Melonta (pieni)Melontapalvelujen ja elämysohjelmien ammattilainen. Melontakoulutusta ja -retkiä sekä kanoottivuokraus. Kokousten oheisohjelmat, virkistyspäivät, polttarit, retkikoulut ja luokkaretket.

Metsäkulmantie 68, 25570 Teijo
Puhelin: 040 522 6325
Sähköposti: extreme@pp.inet.fi
www.extremefun.org 

Kirjakkalan Ruukkikylä

Kirjakkkala_tervetuloaOlemme luonnonkauniilla paikalla Hamarijärven rannalla ja Teijon retkeilyalueen reitit lähtevät pihastamme.
Majoitus- ja kokouspalveluita on ruukin pihapiirin vanhoissa hirsirakennuksissa:  Insinöörintalo, Patruunatalo, Makasiini, Patotalo, Kjällman&Laakso ja  Rantasauna-takkatupa. 
Tyky-päivien viettoon ympäristö ja tilamme soveltuvat loistavasti.  Voit valita huoneen tai koko talon  ja elämäsi tapahtuma on valmis !
Järven rannalla on vuokrattavana veneitä, kajakkeja ja kanootteja.
Talvisin tarjoamme retkiluistelua ja hiihtoladut.

Hamarijärventie 62, 25570 Teijo
Puhelin: 044-5446114
Sähköposti: asiakaspalvelu@ruukkikyla.fi
www.ruukkikyla.fi

Huvila Glasshouse Merikulma

Kirjakkkala_tervetuloaOlemme luonnonkauniilla paikalla Kirjakkalan Ruukkikylän naapurissa. Hamarijärven  ja Teijon kansallispuiston reitit lähtevät vierestä.
Järven rannalla on vuokrattavana veneitä, kajakkeja ja kanootteja.
Talvisin tarjolla retkiluistelua, laskettelukeskus (Teijo) ja hiihtoladut.Laatutonni_logo

Merikulmantie 1508, 25570 Teijo
Puhelin: 044-5446114
Sähköposti: risto.elo@hardelo.fi
https://majoitus.johku.com/fi_FI

 

Helmipuoti Helmiäinen

HelmipuotiPuoti on yhden naisen käsityöpuoti. Teen koruja useista eri materiaaleista, sekä väännän ja virkkaan metallilankaa. Koruni ottavat mallia luonnosta,
syntyvät musiikista tai kertovat tarinoita.
Niistä löytyy sudenkorentoja, perhosia, kukkia, enkeleitä, unisippareita, lintuja, helmiä ja eri metallilajeja. Koskaan ei voi tietää mitä metallilankakerän sisällä piilottelee. Olen saanut käsillätekemisen palon verenperintönä.
Pieni puoti suurella sydämellä - rakkaudesta käsillä tekemiseen.


Helmipuoti Helmiäinen
Telakkatie 17
25570 Teijo
Puh.+358-44-2611022
www.helmipuoti.fi

Hotelli Ruukin Majatalo

RuukinHotellihuoneMathildedalin Ruukkitehtailla sijaitseva täyden palvelun kulttuurimatkailukeskus tarjoaa hotellimajoitusta, tunnelmalliset kokoustilat 10-60 hengelle ja juhlatilat 20-90 hengelle, sekä tapahtumatilan 60-300 hengelle. Kahvila Kyläkonttori palvelee ympäri vuoden. Hotellin kautta järjestyvät myös ohjelma-, opastus- ja ravintolapalvelut. Alue tarjoaa kesäteatteria, näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden.

Ruukinrannantie, 25660 Mathildedal
Puhelin: 050 3542 487
Sähköposti: info@mathildedal.fi
www.mathildedal.fi

Lohenrengas

LohenrengasLohenrengas sijaitsee rauhallisella ja kauniilla metsäalueella Huhdanmäen kupeessa, Mutaisten kylässä, Salon kaupungissa. Alueella on kolme monipuolista, lohikaloille rakennettua luonnonmukaista järveä.
Lohenrenkaan kalojen ruokavalioon kuuluu erittäin runsas hyönteis-ja vesieliöstö.
Järvissä on kirjolohta, taimenta ja siikaa.
Myös Meri-Teijon ja Mathildedalin palvelut ovat lähellä.

Lohenrengas
Merikulmantie 1391, 25570 Teijo
Puhelin: +358 (0)50 370 6334
Sähköposti: lohenrengas@gmail.com
Facebook: Lohenrengas

Mariannen Maatila

Tilan asuinrakennuksessa on 27m2 huone kotimajoitusta varten. Siinä on erillinen ulkoterassi ja sisäänkäynti. Majoittuminen on mahdollista sekä lyhemmäksi että pitemmäksi aikaa (esim. jos suunnittelet vuorotteluvapaata).

Tilan toisesta talosta löytyy tornirakennus, jota voi myös vuokrata. Alakerrassa on yksi 120cm leveä sänky ja yläkerrassa kaksi sänkyä, joista toinen 105cm ja toinen 120cm leveä. Toistaiseksi kylpyhuone ja WC-tilat sijaitsevat "työhuonerakennuksessa", jolle kulku terassin kautta. Majoittuminen on mahdollista sekä lyhemmäksi että pitemmäksi aikaa.

Alustavasti työhuonerakennukseen on suunniteltu myös yksi sisähuone majoitus- ja työhuonekäyttöön.

Tilalta löytyy myös hyviä telttapaikkoja, jos on oma teltta käytössä.

Yöpymisen hintoja voi tiedustella sähköpostilla tai soittamalla alla olevaan numeroon.
Tilalle voi tehdä myös päivävierailuja ja voi tehdä mm. seuraavia asioita pientä korvausta vastaan:

hoitaa lampaita, grillata makkaraa, syödä eväitään, tehdä erilaisia maatilatöitä,
nautiskella kesä-/talvipäivistä

Nämä on kuitenkin syytä varata etukäteen, jotta lampaita ei ruokita liikaa saman päivän aikana taikka grillipaikalla ei ole liikaa väkeä kerralla.

Jos tulette isommalla porukalla, siitä on sovittava etukäteen, jotta maatilan eläinten normaali päivärytmi ei häiriinny.

Huom. Tilalla on käytössä vain kompostivessat ja kuivakäymälät ja eläimet (yleensä kanat ja koira) kulkevat pihalla vapaasti.

Osoite: Teijontie 201, Teijo
Puh.nro: 040 5150 727
S-posti marianne(at)mariannenmaatila.fi

KukkoLampaat 

Matildan Marina
N60°13’12,7”/ E22°54’03,3”

Täyden palvelun kokonaisuus Mathildedalin pienvenesatamassa. kesällä ma-pe lounasbuffet klo 11-15 la-su saaristolaisbrunssi klo 11-15 VEGAANIBUFFET (kesälauantait) A-oikeudet, vaihtuva ruokalista vierasvenepaikat, veneramppi tilaussaunat, kokous- ja Satamajuhlatilat kauppa majoitushuoneet (4x2hh, 2x3hh) ulkokuntosali, beach volley -kenttä leikkikenttä
Ruukinrannantie 4,
25660 Mathildedal
Puh. 02 250 2432
info@mathildanmarina.fi
http://www.mathildanmarina.fi

 

Mathildedalin Kyläpanimokylapanimo_logo

Mathildedalin Kyläpanimo on kyläläisten perustama pienpanimo. Pienenä toimijana panostamme laatuun ja valmistamme maistuvaa ja tuoksuvaa olutta, joka sopii myös erinomaisesti ruokapöytään. 

Panimon yhteydessä toimivasta Kyläpuodista voit ostaa mukaan kauppavahvuisia kyläoluita sekä samassa tilassa toimivan Kyläleipurin aitoa juureen leivottua maalaisleipää. Kyläpuodin ajankohtaiset aukioloajat löydät www.kylapanimo.fi ja FB-sivuiltamme.  

Olet myös tervetullut tutustumaan Kyläpanimon toimintaan. Järjestämme ryhmille panimoesittelyjä ja kyläoluiden maistatuksia. 

Tervetuloa kylille maistelemaan! 

Oluentekijä Tuomo Holm
tuomo.holm@kylapanimo.fi

p. 040 507 3563
Matildan puistotie 4
25660 Mathildedal

Mathildedalin RuukkitehtaatValimoAlpakat1.jpg

on kulttuurimatkailukeskus meren äärellä, keskellä Mathildedalin kylää. Alue tarjoaa ruoka- ja majoituspalveluja, shoppailua ja kulttuuria, kuten näyttelyitä, teatteria, konsertteja jne. vanhassa ruukkitehdas miljöössä meren äärellä. Koe aitoja elämyksiä ja tutustu Etelä-Suomen parhaiten varjeltuun salaisuuteen... 

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Puh. 044 5929847
info@mathildedal.fi
www.mathildedal.fi

Matilda-Talotyovaenyhdistys

Kokous- ja juhlatila Matilda-talo sijaitsee upealla paikalla Matildanjärven rannalla, kansallispuiston äärellä.

Satavuotias talo tarjoaa viihtyisät tilat kokouksiin, juhliin ja ohjelmalliseen yhdessäoloon.
Salissa on tilat 120 hengelle ja näyttämö, kabinetti, buffetti ja hyvin varusteltu keittiö. Myös rantasauna on käytettävissä. Idyllinen tanssilava järven rannalla soveltuu vaikkapa vihkipaikaksi.

 
Matilda-talo
p. 040 582 8882
Tennistie 5, 25660 Mathildedal
www.matildatalo.fi

MazzuuniMazzuuni

Jazzkahvila Mazzuuni: Kahvia jazzilla – vaiko jazzia kahvilla

Mikä olisikaan ihanteellisempi ympäristö nauttia laadukkaasta musiikista, kuin historiaa haviseva Teijon ruukki- ja kartanomiljöö sekä sen sydämenä sykkivä vuonna 1908 toimintansa lopettanut masuuni. Uunirakennelma on muuten harvinainen sisätiloissa sijaitseva monumentti , jollaiseksi museovirastokin tämän komistuksen luokittelee. Ja nautinnon viimeistelee toiveesi mukaan valmistettu erikoiskahvi tai paikallisen kyläpanimon tuottama käsityöläisolut.
Nauhoitetun jazzin lisäksi pääset säännöllisesti kuulemaan myös elävää musiikkia. Järjestämme kotimaisten jazz-artistien esiintymisiä mahdollisuuksien mukaan.
Myös yritystilaisuuksien järjestäminen onnistuu aina 100 hengen ryhmiin asti. Taidegalleriatilaan saa luento- / ryhmätyöskentelyyn soveltuvat järjestelyt ja äänen- sekä kuvantoisto laitteet ovat käytettävissä.

 
Matilda-talo
p. 044-2399645
Telakkatie 17, 25570 Teijo
www.jazzkahvila.fi

Meri-Ruukin lomakylä

MökkiViihtyisä lomakylä meren rannassa Meri-Teijon vapaa-ajan alueen sydämessä, aktiviteettien ja palvelujen läheisyydessä. 20 ympärivuotiseen lomailuun sopivaa hirsimökkiä, joista jokaisessa kuusi vuodepaikkaa. Alueella myös rantasauna.

Kiikunmäentie 25660 Mathildedal
Puhelin: 0400 872 172
Sähköposti: info@meri-ruukki..fi
www.meri-ruukki.fi 

 

MeriTeijo SKI & ACTION PARK

MäkiautoTeijo Action Parkin ryhmäaktiviteetit: rinneautoilu, paintball, laser trap, tiimiradat, tarkkuusmaaliammunta, ryhmäpatikoinnit, birdie-golf jne varattavissa jo! Pyörävuokraamo toiminnassa ja nyt myös Fatbike-pyöriä vuokrattavana. Ryhmäaktiviteettejä järjestetään jo nyt. Pyöräilykausi avataan la 29.4. klo 12.00 ja rinneautoilukausi pe 5.5. Teijo Action Park (Bike Park)on elämyksiä/haasteita tarjoava pyöräilykeskus. Niin enduro- kuin DH-ratojen ratamestareina ja kantavana voimana toimii salolainen pyöräilyseura, HHCMB(www.hhcmb.fi) jäsenkuntineen. Ankkurihisseillä noustaan pyörän kanssa huipuille ja sieltä sitten huristellaan eri vaativuustason reittejä alas. Parkista löytyy paljon vaihtoehtoja ja myös aloittelijoille sopivia reittejä.

Teijontie 345, 25570 Teijo
Puhelin: 044-516 7390
Sähköposti: ski(at)meriteijo.fi
www.meriteijo.fi

Pajakulta

ralliratti2Käsityönä valmistettuja koruja, myös tilauksesta. Handmade jewelry, also on order.

Pajakulta, Kultasepän paja ja myymälä
Goldsmith's Workshop
Kartanontie 4
25570 Teijo
Puh.+358-400 988 269
www.pajakulta.fi -- facebook.com/pajakulta

Hoitola & Majoitus Sypressi

SypressiHoitola ja majoitus Sypressi sijaitsee Salossa aivan Teijon kansallispuiston kupeessa, Mathildedalin ruukkikylässä . Palvelemme sinua tunnelmallisessa Raasepori-nimisessä rakennuksessa. Meillä voit majoittua, pitää kokouksia, koulutuksia tai pienimuotoisia perhejuhlia. Voit myös nauttia hoitolan rentouttavista hoidoista. Halutessasi saat meiltä myös aamiaisen. Ryhmille tarjoamme myös catering-palveluita.

Taloa emännöi Tarja Aho. Lisäksi talossa tassuttelee kolme kissaa ja Eurasier-rotuinen Ronja -koira.

Kotimme on savuton, mutta lemmikkieläimet ovat tervetulleita.

Hoitola ja Majoitus Sypressi
Matildan puistotie 6
25660 Mathildedal
puh: 040 718 7486
tarja.aho@sypressi.fi
www.sypressi.fi

Teatteri Provinssi

Provinssi

Kesällä Mathildedalin kesäteatterissa
tangomusikaali Satumaa 3.7.-14.8.2015

Teatteri Provinssi
Salo
Puhelin 0440-520260

www.teatteriprovinssi.fi

Teijon kansallispuiston luontokeskus

Retkeily (pieni)Teijon kansallispuistossa on noin 50 km merkittyjä reittejä, jotka sopivat päivä- ja viikonloppupatikointiin. Mahdollisuus myös melontaan, souteluun, pyöräilyyn ja kalastukseen, johon lupia myydään luontokeskuksessa. Siellä on myös retkeilynäyttely sekä alueen opastuspiste ja -palvelut.

Metsähallitus
Matildanjärventie 84, 25660 Mathildedal
Puhelin: 0205 64 4700
Sähköposti: teijo@metsa.fi
www.luontoon.fi/Retkikohteet/kansallispuistot/teijo

Teijon Retkiopas

teijonopasRetkisuunnittelun ammattilainen, ryhmän opas ja leikkimielisen toiminnan ohjaaja.

Kalevi Nuutinen
Erä- ja luonto-opas AMT
Luontomatkailun ohjaaja
Puhelin: 040-3615336
Sähköposti: kalevi.nuutinen@hotmail.com
www.teijonretkiopas.com

 
 

Ravintola Teijo

Ravintola TeijoRavintola Teijo sijaitsee keskellä Teijon Yrityskylää aivan rannan ja kirkon läheisyydessä. Arkisin tarjoamme hand made -lounasta ja viikonloppuisin olemme avoinna tilauksesta. Palvelemme myös juhla- ja erikoispäivinä. Ravintola Teijossa on A-oikeudet. Kesäisin olemme avoinna myös viikonloppuisin, jolloin ravintola muuttuu myös illanviettopaikaksi. Meiltä saat myös laadukkaat ja yksilölliset cateringpalvelut. Voit viettää juhlaasi tiloissamme tai voimme auttaa sopivan tilan löytämisessä.


Telakkatie 25, 25570 Teijo
Puhelin: 050 592 93 01
Sähköposti: ravintola@teijonruukki.fi
www.ravintolateijo.fi

Ruukin Krouvi

Ruukin KrouviTunnelmallinen ruokaravintola vanhassa ruukkimakasiinissa aivan meren äärellä. Monipuolinen á la carte -lista, maittavia pizzoja sekä A-oikeudet. Aurinkoinen kesäterassi.

Ruukinrannantie 6, 25570 Teijo
Puhelin: P. 050 592 93 01 ,
ravintola@teijonruukki.fi
www.ravintolateijo.fi

Teijon Masuuni
Teijon masuuni
Taiteen ja kädentaitojen keskus ruukkikylän
sydämessä, Teijon kirkon ja
kartanon vierellä. Kahvila, taidegalleria kuukausittain vaihtuvin näyttelyin, useita taide- ja käsityömyymälöitä sekä -pajoja.

Telakkatie 17
25570 Teijo
Puh. 0404 822 224
www.teijonmasuuni.fi

Villa Seaview Premium Guesthousevillaseaview

Villa Seaview sijaitsee merenrannalla Teijon historiallisessa ruukkikylässä. Villassa on oma yksityinen ranta-alue ja venelaituri. Puutarhan terasseilla on mukava rentoutua ja nauttia upeista meriamaisemista.
Kaikkien huoneiden varustukseen kuuluu wi-fi, taulu-tv, jääkaappi, mikro ja vedenkeitin. Sisätiloissa on viihtyisät yhteiset oleskelutilat jotka ovat asiakkaiden käytössä vierailun aikana.
Teijolla ja lähialueilla on runsaasti vapaa-ajanvietto mahdollisuuksia. Villalta on lyhyt kävelymatka Teijon Kansallispuiston retkeilyreiteille ja aivan nurkan takana on Teijon historiallinen ruukinkartano puistoineen, kartanomiljööstä löytyy mm masuunin taidegalleria, käsityölaispuoti ja jazzkahvila Mazzuuni. Elämyksellisten ruukkikävelyretkien lisäksi voi alueella harrastaa golfia, kalastusta, laskettelua, hiihtoa ja retkeilyä.
Päivän päätteeksi Villan oman kylpylän poreallas, sauna ja höyrysauna kutsuvat rentoutumaan ja irtautumaan arjen kiireistä. Rantasauna lämpiää kesäiltoina ja saunan jälkeen on kiva pulahtaa uimaan vilpoiseen meriveteen.
Villa Seaview toivottaa teidät tervetulleeksi viihtymään

 
Villa Seaview Prermium Guesthouse
p. +358 44 9819993
Varvintie 37, 25570 Teijo
www.villaseaview.fi