Meri-Teijo
In English

Teijon kansallispuisto | visitteijo.fi

kansallispuisto2Teijon kansallispuisto on Suomen kansallispuistoperheen uusin tulokas, upea salomaa keskellä varsinaissuomalaista kulttuurimaisemaa. Eteläsuomalaisen luonnon lähes kaikki elementit ovat edustettuina Teijossa: lyhyenkin retken aikana voi kulkea jylhässä kalliomaastossa, ihailla kaunista järvimaisemaa, kokea suon ja metsän mosaiikin sekä aistia meren tunnun.

Teijon alueen erityispiirre on järvien huomattava korkeusero merenpinnasta lähellä merenrantaa. Alueen luonto on monipuolista sisältäen kalliomänniköitä, erityyppisiä soita, pienen määrän lehtoja sekä niukkaravinteisia järviä. Myös arvokas kulttuuriperintö ja läheisyys Teijon, Matildan- ja Kirjakkalan kyliin tuo oman lisänsä alueen erityispiirteisiin.

Vuonna 1991 perustetun Teijon retkeilyalueen ja 1.1.2015 kansallispuistona jatkaneen alueen palveluja, toimintaa ja vaikutuksia paikallisyhteisöön kehitetään kovasti. Erityisesti Teijon ruukkikylien alueen luontomatkailun osalta yhteistyö matkailuyrittäjien kanssa on tärkeää, koska kansallispuisto muodostaa yhdessä alueen muiden palveluiden ja aktiviteettien kanssa monipuolisen ja houkuttelevan kokonaisuuden kaikentyyppisille matkailijoille ja vapaa-ajan harrastajille.

 

kansallispuisto3